Fatalna misica ide u zatvor zbog ubistva biznismena

Svet 28. avg. 202014:23 > 14:34
Podeli:
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Sudsko veće Kantonalnog suda u Mostaru osudilo je Sunitu Hindić (21) iz Travnika na tri i po godine zatvora za ubistvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi na Buni kod Mostara.

Neposredno pre ubistva misica i biznismen provodili su se uz alkohol i kokain, a onda je u jednom trenutku između njih dvoje došlo do svađe.

Sudsko veće Kantonalnog suda je ovo kazneno delo kvalifikovalo kao ubistvo iz nehata, javlja Dnevni Avaz.

Prema optužnici Tužitelja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koju zastupa tužiteljka Tanja Marčinko, bivša mis Bosne i Hercegovine Hindić se tereti da je 4. septembra 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Vile Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković i da je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u nameri da ga ubije, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usled zadobijenih prostrlnih rana Ivanković je obilno iskrvario i na licu mesta podlegao povredama.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

Pre samog ubistva provodili su se uz alkohol i kokain, a onda je u jednom trenutku došlo do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat i taksijem se uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići gde je bila privremeno nastanjena.

„Tokom vožnje je s njim razmenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: „Ološu, mrzim te…“. Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gde su nastavili da se svađaju i gde ga je na kraju ubila iz njegovog pištolja CZ 7,65 dok joj je bio okrenut licem“ navedeno je u optužnici.

Tokom dokaznog postupka saslušani su brojni svedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vreme ubistva. Saslušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske stanice Bugojno, na čijem području se Hindić skrivala nakon ubistva, i veštaci MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobitela i izvukli pozive i SMS poruke razmenjivane između Ivankovića i Hindić. Takođe su saslušani brojni veštaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza, piše Avaz.

Komentari

Vaš komentar