Evzoni od sutra otvoren, u Grčku moguće ući na tri načina

Svet 13. maj. 202120:48
Podeli:
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Zoran Zajev objavio je večeras na svom Fejsbuk profilu, nakon sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Mitsotakisom, da će od sutra granični prelaz Evzoni biti otvoren za sve građane koji imaju negativan PCR test, pisani dokaz o primljene dve doze vakcine protiv korone, ili pozitivan nalaz na antitela.

„Imali smo sjajan sastanak sa grčkim premijerom Mitsotakisom. Obavestio me je da će od sutra, 14. maja 2021. godine, granični prelaz Evzoni biti otvoren za sve građane Severne Makedonije koji imaju negativan PCR test, pisani nalaz o prijemu dve doze vakcine protiv KOVID-19 ili pozitivan test na antitela“, napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu.

https://www.facebook.com/zaevzoran/photos/a.10152031170622932/10159689297457932/?type=3

Grčka je zvanično objavila otvaranje turističke sezone u subotu ali ulazak u ovu zemlju po svemu sudeći biće moguć već sutra. Inače, Zaev je ranije najavio da srpski državljani u vozilima sa srpskim tablicama neće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji ovog leta u znak zahvalnosti Srbiji zbog poklonjenih vakcina i pomoći u masovnoj vakcinaciji makedonskih državljana.

Takođe, premijer Grčke Kirijakos Micotakis preneo je predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić tokom današnjeg sastanka da se raduje dolasku srpskih turista u Grčku ovog leta, kao i da će Grčka primiti sve posetioce koji su vakcinisani ili imaju negativan PCR ili antegenski test, pri čemu se neće primenjivati restriktivne mere karantina.

„Radujemo se što ćemo primiti srpske turiste u Grčkoj ovog leta“, rekao je Micotakis tokom sastanka sa Brnabić, koja boravi u poseti Grčkoj povodom 6. Ekonomskog foruma Delfi.

On je naglasio da je svestan da je Grčka destinacija koju Srbi vole i dodao da garantuje prijatan i bezbedan boravak u njegovoj zemlji.

Micotakis je ponovio da Grčka priznaje sve vakcine koje se koriste u Srbiji prilikom ulaska u tu zemlju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar