Ponovo otvorena oblast oko Trijumfalne kapije u Parizu

Svet 27. okt. 202017:39 > 19:12
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Delovi Pariza oko Trijumfalne kapije i Ajfelovog tornja ponovo su otvoreni. Takođe, ponovo je uspostavljen saobraćaj i otvorene su stanice podzemne železnice.

Prethodni su ti delova grada bili zatvoreni zbog dojave o navodnoj bombi i pronađenoj torbi s municijom.

Na nekoliko sati bile su evakuisane i linije metroa u tom području, a kako prenosi francuski portal Actu.fr u blizini Ajfelovog tornja, pronađena je sumnjiva torba sa „najverovatnije municijom“.

Obustavljen je bio i javni prevoz, a zatvorena je i čuvena metro stanica Šarl de Gol.

Informaciju je za medije potvrdio portparol policije dodavši kako su evakuisane i stanice podzemne železnice. Policija je oko Trijumfalne kapije uspostavila širok bezbednosni kordon.

Francuska je u velikoj pripravnosti nakon što je 18-godišnji musliman odrubio glavu nastavniku koji je na času pokazao karikature proroka Muhameda.

Bilo je nekoliko lažnih upozorenja o bombama, poslednji put na železničkoj stanici u Lionu prošle nedelje i na Ajfelovoj kuli pre mesec dana.

Kako saznaje „Sputnjik Francuska“ iz policijskih izvora, tokom ove uzbune nađena je i torba sa municijom kalibra 7,62, 9 i 12 milimetara na Marsovim poljima, nedaleko od Ajfelove kule.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar