Erdogan u petak u poseti BiH, Dodik dolazi na sastanak

Svet 23. avg. 202117:10
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u petak dolazi u službenu posetu Bosni i Hercegovini.

Erdogan bi već u četvrtak naveče trebalo da stigne u Sarajevo, a sastanak sa članovima Predsedništva BiH planiran je za petak.

Sarajevski portal Klix.ba objavio je da je dolazak na sastanak najavio je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji u poslednjih mesec dana odbija učešće u radu te institucije posle odluke bivšeg Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sarajevski portal ocenjuje da će dolazak Erdogana, po svemu sudeći, značiti i promenu odnosa Dodika prema Predsedništvu BiH, odnosno da će Dodik tako prekršiti odluku o neučestvovanju srpskih predstavnika u institucijama BiH.

„Dodik sastanak s Erdoganom neće propustiti, pre svega, zbog obećane turske investicije u vezi s gradnjom autoputa Sarajevo-Beograd, na šta čelnik SNSD-a očito mnogo računa“.

Dodik je pre dva dana na Kozari rekao da će uskoro boraviti u Sarajevu, ne navodeći razlog svog odlaska u glavni grad BiH.

Rekao je to odgovarajući na pitanje da li će se odazvati na poziv Tužilaštva BiH da bude saslušan u vezi sa svojim izjavama kojima je negirao genocid u Srebrenici.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar