Erdogan u BiH: Sastanak sa članovima Predsedništva, pa svadba kod Izetbegovića

Svet 27. avg. 202111:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stiže danas u zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini, a istovremeno će prisustvovati i venčanju ćerke lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Pročitajte još:

Doček Erdogana, uz vojne počasti, planiran je za 17.30 časova ispred zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine, a posle toga će se održati sastanak sa članovima Predsedništva.

Svoj dolazak na sastanak najavio je i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodika.

Sarajevski Dnevni avaz je objavio da delegacija Turske u Sarajevo stiže u dva aviona, jedan je predsednički, u kojem će osim Erdogana biti i njegova porodica, dok će u drugom avionu biti dva ministra i ostali članovi delegacije.

Turski predsednik trebalo bi sleti na Sarajevski aerodrom u 11 časova, posle čega će posetiti groblje Kovači, gde će, kako je naveo Avaz, odati poštu nekadašnjem bošnjačkom lideru Aliji Izetbegoviću.

Planirano je da potom Erdogan poseti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima, koja je u izgradnji.

Turski predsednik će u posle toga posetiti Gazi Husrev-begovu medresu, a potom će u Begovoj džamiji prisustvovati šerijatskom venčanju Jasmina Izetbegović i Ćamila Humačkića.

Posle šerijatskog venčanja Erdogan će prisustvovati i ceremoniji gradjanskog venčanja kćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića, u hotelu Evropa.

Planirano je da predsednik Turske bude i kum na venčanju.

Prema pisanju Avaza, povodom venčanja Izetbegovićeve kćerke u hotelu „Evropa“ rezervisano je 50 soba za goste, a planirano je da na svadbi bude 400 zvanica.

U pratnji Erdogana biće i 50 članova njegovog obezbeđenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagrams

Komentari

Vaš komentar