El Čapova ćerka sa narko-kartelom deli pakete pomoći

Svet 17. apr. 202010:05
Podeli:
Foto:EPA-EFE/Francisco Guasco

Ćerka ozloglašenog kralja droge Hoakina "El Čapa" Guzmana Alehandrina sa narko-kartelom distribuira pakete pomoći stanovništvu ugoženom od koronavirusa nakon sto je broj zaraženih u Meksiku počeo da raste.

Alehandrina Guzman koristi svoju kompaniju El Chapo 701 za pakovanje i isporuku paketa pomoći koji sadrže hranu, maske, sapune i ostale potrepštine. Paketi koji će se distribuirati po Gvadalahari imaju sliku El Čapa kao i oznake na maskama za lice koje zaposleni u kompaniji nose dok pakuju i dostavljaju robu.

Foto:EPA-EFE/MARIO GUZMAN

 

Kompanija, koju Guzman koristi za legalnu prodaju odeće i alkoholnih pića nosi lik najvećeg narko-bosa, a sve podatke o kompaniji i akciji mogu se videti na FB stranici te robne marke.

Inspiracija za robnu marku El Chapo 701 potiče od Forbsove liste iz 2009. godine kada je svrstan među 701. najbogatiju osobu na svetu sa procenjenim bogatstvom u neto vrednosti od milijardu dolara.

„Veliko mi je zadovoljstvo da vas posetim i donesem vam El Chapo poklone““, stoji u postu na Facebook stranici kompanije na kojem se vidi Alehandrina obučena u crnu majicu sa Chapovom silkom.

El Čapo je pre nesto više od godinu dana osuđen u saveznom sudu u Bostnu na diživotnu robiju.

Komentari

Vaš komentar