Ekipa TV Vijesti napadnuta na Cetinju, Krivokapić osudio nasilje

Svet 22. avg. 202121:00
Podeli:
Cetinje, Crna Gora, Zdravko Krivokapić
Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic/EPA-EFE/VAIOS CHASIALIS

Ekipa TV Vijesti doživela je neprijatnost tokom današnjeg protesta na Cetinju, kada je grupa okupljenih ometala njihovo izveštavanje. Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić oštro je osudio nasilje nad novinarima.

Mladići su na Cetinju vređali novinarku i kamermana TV Vijesti i poručilii im da ne mogu da izveštavaju sa protesta.

Krivokapić je na Tviteru napisao da najoštrije osuđuje napad i obećao da će počinioci biti kažnjeni.

„Najoštrije osuđujem današnji napad na novinarsku ekipu TV Vijesti. Razlike u stavovima su prirodne, ali je nedopustivo ugrožavanje bezbednosti građana, pogotovo novinara na radnom zadatku. Institucije sistema će sve preduzeti da vinovnici budu procesuirani u skladu sa zakonom“.

Oko 4.000 građana okupilo se danas na Cetinju, kako bi izrazili protest zbog najavljanog ustoličenja mitropolita Joanikija. Oni su mitropolitu poručili da nije dostojan Cetinja, te da će sprečiti njegovo ustoličenje na tron Svetog Petra Cetinjskog.

Mitropolit Joanikije je istakao da ono što ne može da prihvati je da se u Crnoj Gori širi retorika velikog fašističkog sluge i kurira poglavnika Anta Pavelića našeg, kako je rekao, izdajnika Sekule Drljevića.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mi hrišćani smo pozvani da se molimo za ovaj svet. Ja ću da idem tim stopama, stopama mojih prethodnika, a oni su išli stopama Hristovim“, rekao je i istakao da poštuje svaku državu – Srbiju i Crnu Goru.

„Mene ne šalje crkva Srbije, mene ne šalje nijedna država, mene šalje Srpska pravoslavna crkva, mene priznaje moje sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske i verujući narod Crne Gore“, rekao je i podsetio da je on rođen u Crnoj Gori i da je građanin ove države.

Što se tiče raznih manipulacija u kojima se govori da će grupa ljudi sprečiti njegovo ustoličenje, vladika je rekao da se on hirotonisao pre pune 22 godine upravo u Cetinjskom manstiru.

„Ovde sam praktično započeo službu. Nisam ja od nekud došao u Crnu Goru da je okupiram, otkud meni to da se prepisuje, otkud meni te mogućnosti da ja bilo koga okupiram. Moje je da okupiram samo ljubav, ali to je ona ljubav koja se ne nameće – to je Hristova ljubav“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar