Rama u Skoplju poručio: Radimo sve što je potrebno, ne čekamo EU

Svet 29. jul. 202115:55 > 16:05
Podeli:
Edi Rama Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Lideri i narodi Albanije, Srbije i Severne Makedonije su odlučili da urade sve što je potrebno i da ne čekaju da integrisanje regiona zavisi od EU, ocenio je danas u Skoplju albanski premijer Edi Rama.

PROČITAJTE JOŠ:

On se na Regionalnom forumu za ekonomsku saradnju nadovezao na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je govorio o povezivanju i ukidanju ograničenja i granica izmedju Srbije, Severne Makedonije i Albanije, istučuči da te tri zemlje danas počinju da rade ono što će „sutra raditi u EU“.

„Nemamo (razlog) zašto da ostanemo zatvoreni u našim granicama, okrenuti ledjima jedan drugom i danas počinjemo da u regionu radimo ono što ćemo sutra raditi u EU“, rekao je albanski premijer.

Rama je istakao da je današnji dan važan i zbog „ogromnog prisustva poslovnih ljudi ne samo iz Albanije, Srbije i Severne Makedonije, već i iz Crne Gore, BiH, Slovenije, Grčke i iz više drugih zemalja“.

Albanski premijer je inicijativu za regionalno povezivanje koju je pokrenuo sa Ramom ; ;Zaevom nazvao „strateškom za Albaniju“ i istakao da „upravo mozaik prisutnih biznismena snažno govori o njenoj vrednosti ;i koliko je ljudima potrebna“ i da zajednički regionalni ekonomskim prostor može više da postigne nego što mogu te zemlje odvojeno.

Otvarajući Ekonomski forum za regionalnu saradnju Severne Makedonije, Srbije i Albanije, on je istakao da su došli predstavnici više od 300 kompanija iz te tri zemlje i još 100 predstavnika privrednih komora i poslovnih zajednica iz drugih zemalja Balkana ;kao i izvan Balkana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar