Podeli
Boris Johnson
Boris Džonson Foto:Tanjug/Jack Hill/Pool Photo via AP

Britanski premijer Boris Džonson upozorio je danas da vakcina protiv koronavirusa neće potpuno iskoreniti kovid 19 i da zbog toga ne treba očekivati da će uvedene restriktivne mere biti ublažene, uprkos spekulacijama da će Fajzerova vakcina stići u Britaniju do Božića.

Pročitajte još:

Najbolji način da se ova zemlja vrati na noge je da nastavimo putem na kome smo, rekao je Džonson i dodao da nam je nauka dala “dve velike boks rukavice” u vidu moguće vakcine i masovnog testiranja ali da nijedna nije u stanju da sama nokautira virus.

“Zbog togaova zemlja mora naporno da radi, ostane disciplinovana i poštuje uvedene mere”, rekao je on posle spekulacija da bi restriktivne mere koje su na snazi u više delova Engleske biti ukinute 2. decembra.

Britanija bi tada trebalo da se vrati na takozvani “semafor” sistem mera, gde je strogoća zavisiti od broja novozaraženih ali ministri sada razmatraju pojednostavljivanje sistema kako bi veće oblasti bile pokrivene. To praktično znači da bi umesto pojedinačnih gradova, mere lokdauna važile u celim regionima.

Te najave izazvale su bes javnosti kojoj je muka potpunog ili delimičnog zatvaranja i mera zaštite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar