Džonson: Radnici se moraju vratiti u kancelarije

Svet 06. okt. 202114:37
Podeli:
Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORE

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da se radnici moraju vratiti u svoje kancelarije, dok je govorio o vraćanju zemlje u normalu zbog pandemije kovida-19.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Znamo da je produktivnoj radnoj snazi potreban podsticaj koji samo dolazi od sastanaka “lice u lice“ i tračeva o aparatu za vodu. Ako mladi ljudi treba da uče o poslu na način na koji su to uvek radili, i na koji moraju, onda ćemo morati da vidimo ljude ponovo u kancelariji“, izjavio je Džonson u govoru na godišnjoj konferenciji svoje stranke.

On je obećao da će radikalno preoblikovati Britaniju, pozivajući svoju Konzervativnu stranku da pomogne vladi kako bi nastavila sa rešavanjem problema regionalne nejednakosti kroz okončanje „dugoročnih strukturnih slabosti“ u ekonomiji.

Poručio je da je neophodna kontrola imigracije kako bi se omogućilo ljudima sa talentima da dođu u Britaniju, a ne da se imigracija koristi kao izgovor za to što se ne ulaže u veštine ljudi, u opremu, objekte i mašine koji su im potrebni za obavljanje poslova.

„Da bismo postigli tu promenu, nastavićemo sa poslom ujedinjavanja i ujednačavanja širom Velike Britanije – najvećim projektom u koji neka vlada može da se upusti“, poručio je Džonson.

Odgovarajući na apele za uvođenje dodatnih mera radi dovođenja stranih radnika koji bi popunili praznine u transportnoj i poljoprivrednoj industriji, Džonson je ponovo pozvao preduzeća da povećaju plate i privuku više radnika.

BONUS VIDEO Britanska vojska u dostavi goriva 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar