Džonson: Preuzimam potpunu odgovornost za kršenje lokdauna

Svet 25. maj. 202214:57
Podeli:
Boris Džonson Foto: Frank Augstein/Pool via REUTERS

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da preuzima odgovornost za kršenje epidemioloških pravila u svom kabinetu.

„Preuzimam punu odgovornost za sve što se desilo na moje oči. Zgrozen sam nekim ponašanjem“, rekao je Džonson u parlamentu nakon objavljivanja izveštaja o zabavama u Dauning stritu tokom zabrane okupljanja.

U izveštaju se navodi da odgovornost za kulturu ponašanja koja je dovela do kršenja pravila u kabinetu premijera Borisa Džonsona moraju da snose oni na najvišoj funkciji.

POGLEDAJTE JOŠ:

Džonson je korigovao i prethodnu izjavu pred parlamentom da su pravila poštovana svo vreme dodajući da nije znao da su na tim skupovima članovi njegovog kabineta prekršili pravila.

"Nije utvrđeno da je moje prisustvo u tim trenucima, kratko kao što je bilo, bilo izvan pravila. Ali jasno je da to nije bio slučaj za neke skupove sa kojih sam otišao i druge zabave kad čak nisam ni bio u zgradi", rekao je britanski premijer, prenosi Rojters.

Džonson je ponovo uputio izvinjenje zbog prisustva na zabavi povodom njegovog rođendana u junu 2020. godine zbog čega mu je izrečena novčana kazna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar