Džonson: Nacionalna blokada zbog novog soja koronavirusa

Svet 04. jan. 202121:45 > 22:05
Podeli:
Foto:Tanjug/Pool via AP

Engleska će ući u novu nacionalnu blokadu u pokušaju da smanji ekstremne pritiske na zdravstvenu službu usred brzog širenja novovog soja Covid-19, izjavio je premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Džonson je najavio da će sve škole i fakulteti biti zatvoreni, te da učenici prelaze na onlajn nastavu.

„Škole i fakulteti zatvaraju se za većinu učenika, i oni prelaze na učenje na daljinu do sredine februara“ rekao je Džonson u televizijskom obraćanju i pozvao ljude da se pridržavaju epidemioloških mera.

„Nedelje koje su pred nama će biti najteže do sada, ali zaista verujem da ulazimo u poslednju fazu borbe“ dodao je Džonson.

Ova odluka dolazi u danu kada je u Velika Britanija zabeležila 58.784 nova slučaja virusa, najveći dnevni porast u zemlji od početka pandemije, a sedmi dan zaredom registrovala je više od 50.000 novih infekcija.

Foto:REUTERS/Andrew Couldridge

Podsetimo, BBC je danas najavio da će premijer Boris Džonson večeras da objavi novo „zaključavanje“ u celoj Engleskoj, slično merama koje su uvedene u martu 2020. kad je izbila pandemija.

U izveštaju BBC-a se kaže da će ove mere podrazumevati zatvaranje škola, a zaposlenima će biti naloženo da rade od kuće, osim ako za to ne postoje mogućnosti ili je neophodno njihovo lično prisustvo u tzv. esencijalnim službama, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

Komentari

Vaš komentar