Džil na naslovnici Voga: Čast koja Melaniji nije ukazana

Svet 30. jun. 202100:38
Podeli:
Džil Bajden, naslovna strana magazina Vog, Vogue
Foto: Vogue cover

Prva dama Amerike Džil Bajden krasi avgustovsko izdanje prestižnog magazina Vog. Tekst su oplemenile fotografije čuvene Eni Libovic, a Džil je govorila o svom suprugu, novoj ulozi u kojoj se našla, ali i životu pre stupanja na funkciju. Ovakva čast njenoj prethodnici Melaniji Tramp nije ukazana, te se ona nikada nije pojavila na naslovnici Voga.

POGLEDAJTE JOŠ:

Džil Bajden poručuje da je svesna odgovornosti koju nosi, pa se u skladu sa tim trudi da uvek bude svedena, jasna i da utiče na pomirenje ljudi. Upravo taj mir i stabilnost su ono đto i njen muž pruža američkoj naciji, smatra ona.

„Deo razloga zbog kojeg je Džo izabran je taj što su ljudi želeli da se pojavi neko i izleči ovu naciju, ne samo od pandemije“, rekla je Džil.

Jedna od stvari koju je Džil istakla jeste kako je njen muž mnogo „smireniji“ predsednik od svog prethodnika Donalda Trampa. Iako on više nije na funkciji, samim tim ni njegova supruga nije više prva dama, Tramp je mnogo puta isticao kako ona nije imala fer tretman od strane medija.

U decembru je Tramp podelio tvit u kome se navodi da elitistični snobovi nisu dozvolili najelegantnijoj prvoj dami da se nađe na naslovnici Voga tokom četiri godine njegovog mandata.

On je dodao da je njegova supruga bila „najbolja prva dama svih vremena“. Sama Melanija je nekoliko puta isticala kako joj nije jasno zašto njena modna izdanja treba da šalju bilo kakvu poruku, niti zašto mora da se ponaša u skladu sa „nečijim“ pravilima.

Možda nije Melanija, ali Džil Bajden je itekako svesna svog uticaja u celom svetu, pa tako i bira odevne komade koji će dočarati njena osećanja. Na nedavno održanom Samitu G7 prva dama nosila je jaknu na kojoj piše „ljubav“, te su je mnogi uporedili sa Melanijom Tramp, koja se jednom prilikom pojavila sa natpisom „zaista me nije briga“.

Kada se uporede izjave, poruke, i javni nastupi dve prve dame, jasno je zašto je jedna zavredila naslovnicu Voga, a druga, pak, ne, poručuju američki mediji. Jedan deo javnosti je uvek na strani Melanije, pa smatraju da je nova naslovnica Voga velika nepravda.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar