Dva Brazilca priznala ubistvo novinara iz Britanije, policija traga za telima

Svet 15. jun. 202221:47 > 21:51
Podeli:
Foto: AP Photo/Edmar Barros

Dvojica Brazilaca osumnjičena za nestanak i ubistvo britanskog novinara Doma Filipsa i njegovog brazilskog vodiča Bruna Pereire priznali su da su ubili i raskomadali svoje žrtve, javile su danas televizije Si-En-En Brazil o Band njuz.

Brazilska Federalna policija saopštila je prethodno danas da se posle hapšenja dvojice osumnjičenih još uvek traga za telima Filipsa i Pereire u, kako su naveli, istrazi ubistva.

Svedoci su rekli Rojtersu da su videli kako policija izvodi jednog od osumnjičenih na reku, na mesto gde su nestala dvojica muškaraca.

Foto: EPA-EFE/JOEDSON ALVES

Medijske izveštaje o priznanju dvojice osumnjičenih brazilska policija nije želela da komentariše, dodaje Rojters.

Britanska agencija još prenosi da su osumnjičeni ribar Amarildo da Košta, zvani "Pelado" i njegov brat Osenej da Košta (41), poznat i pod nadimkom "Doš Santoš".

Foto: AP Photo/Edmar Barros

Amarildo je uhapšen prošle sedmice zbog ilegalnog posedovanja oružja i zadržan je u pritvoru, dok je njegov brat uhapšen u utorak uveče.

Dvojica muškaraca krenula su na novinarski zadatak u udaljeno područje džungle na granici Brazila sa Peruom i Kolumbijom, gde se nalazi najviše neregistrovanih pripadnika autohtonog naroda.

U toj oblasti haraju bande koje krijumčare kokain, a prepun je i šumokradica, krivolovaca i ilegalnih rudara.

Muškarci su, kako je ranije saopšteno, dobijali pretnje u danima pre nestanka, ali nisu dali konkretnije detalje.

Foto: EPA-EFE/JOEDSON ALVES

Dom Filips, dugogodišnji saradnik Gardijana u Brazilu, poslednji put je viđen u Javari, ogromnom regionu prašuma blizu brazilsko-peruanske granice. Svedoci su rekli da su videli Pereiru i Filipsa, frilensera koji je pisao za Gardijan i Vašington post, kako putuju rekom 5. juna, prenosi Rojters.

***

BONUS VIDEO: Napad na novinarku portala Nova.rs

Komentari

Vaš komentar