„Na Durmitoru snižene cene aranžmana, ima Francuza, Srba“

Svet 13. mar. 202113:24
Podeli:
Foto: Nova S

Mirko Vuković, predesednik privrednog saveta Žabljak, uključio se danas u jutarnji program "Probudi se" i gledaocima predočio trenutnu situaciju na planini Durmitor.

Pročitajte još:

Uprkos pandemiji koronavirusa turistička sezona na Durmitoru ne jenjava, a cene smeštaja su snižene, pa je boravak na ovoj planini sada pristupačniji većem delu stanovništva.

„Snežni pokrivač je negde oko metar, a na skijalištu i preko metar i po. Izuzetna je prilika sada posetiti Durmitor, jer smo snizili cene do kraja aprila. Boravak u hotelu sa tri zvedice sa polupansionom i ski pasom, koštaće vas 30 evra, a u hotelu sa 4 zvezdice 39 evra“, rekao je Mirko.

Kako kaže, razloga za strah nema, jer se dobro vlada situacijom.

„Na Žabljaku je sve dosta dobro organizovano, nema gužve turista, imamo kontrolu nad posetiocima. Svi se pridržavaju mera. Ovde ima Srba, Francuza… Francuzi su odušlevljeni, došli su preko Hrvatske i zadovoljni su boravkom na Durmitoru“, istakao je Vuković.

Zatvaranje granica ga ne birne, jer ga kako kaže neće ni biti.

„Neće sigurno biti zatvorene granice u toku letnje sezone, kod nas na Durmitoru letnja sezona počinje krajem aprila, početkom maja. Dosta ljudi dolazi na rafting i planinarenje. Mi recimo imamo mnogo više zakazanih rezervacija za maj ove sezone, nego u godinama pre koronavirusa“, zaključio je Mirko.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar