Đukanović predložio da Krivokapić bude mandatar

Svet 08. okt. 202015:59 > 17:08
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović održao je danas konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore sa nosiocima lista koalicija "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem, "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem.

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović uputio je danas predlog Skupštini Crne Gore da Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav Vlade.

Pročitajte još:

„Danas, 8. oktobra 2020. godine obavio sam konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa nosiocima lista koalicija: Za budućnost Crne Gore – Zdravkom Krivokapićem, Mir je naša nacija – Aleksom Bečićem i Crno na bijelo – Dritanom Abazovićem. Time su se stekli uslovi da za mandatara za sastav Vlade predložim Zdravka Krivokapića, koji će u roku utvrđenom Ustavom Crne Gore, pripremiti program i predložiti njen sastav, o čemu će se izjasniti 27. saziv Skupštine Crne Gore na jednoj od predstojećih sednica redovnog jesenjeg zasedanja“, piše u obrazloženju Đukanovića.

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je pisani predlog od Đukanovića, da mandatar za sastav Vlade bude Krivokapić, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

„Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je pisani predlog od predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, da mandatar za sastav Vlade bude nosilac liste Za budućnost Crne Gore – Zdravko Krivokapić, nakon što je obavio konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa nosiocima lista koalicija: Za budućnost Crne Gore – Zdravko Krivokapić, Mir je naša nacija – Aleksa Bečić i Crno na bijelo – Dritan Abazović“, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović održao je danas konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore sa nosiocima lista koalicija „Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem, „Mir je naša nacija“ Aleksom Bečićem i „Crno na bijelo“ Dritanom Abazovićem.

Krivokapić je nakon konsultacija kod Đukanovića kazao da je današnji dan još jedan dan pobede demokratije.

On je dodao da će do 8. novembra ponuditi predlog za novu Vladu.

„Vrlo brzo ćemo uputiti Skupštini predlog nove Vlade. Imamo još jednu obavezu, a to je da sagledamo integralno sistem čitave uprave i do 8. novembra dogovorimo sastav Vlade“, kazao je Krivokapić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar