Đukanović o Balaševiću: Ostao sam bez pouzdanog prijatelja

Svet 23. feb. 202100:29
Podeli:
Milo Đukanović Foto:TANJUG/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Đorđa Balaševića njegovoj porodici.

“Iskreno me ražalostila vest o iznenadnoj smrti vašeg dragog supruga i roditelja Đorđa Balaševića, velikog čoveka i univerzalnog umetnika, koji je obeležio i ulepšao jednu epohu. Ja sam ostao bez pouzdanog prijatelja, a Crna Gora bez svog cenjenog poštovaoca”, kazao je Đukanović.

On je dalje naveo da su Balaševićevo poetsko i muzičko delo sve generacije širom bivše Jugoslavije smatrale i smatraju svojim.

“Uz Đorđev neprevaziđeni šarm i neponovljivi duh i njegove pesme, koje su bile sastavni deo svih naših radosti, lakše smo podnosili i zajedničke izazove i nesreće koje su nas zadesile. Zato danas s vama zajedno tuguju Podgorica, Cetinje, Zagreb, Split, Ljubljana, Maribor, Sarajevo, Skoplje i mnogi drugi gradovi, jednako kao i Novi Sad, dok vodeći svetski mediji obaveštavaju o njegovoj smrti”, ističe Đukanović.

Prema njegovim rečima, od nestanka Jugoslavije nijedna ličnost nije svojim odlaskom tako pobudila i povezala ono najbolje i najplemenitije među ljudima na nekadašnjim zajedničkim prostorima.

“Pevajući sa zebnjom i kroz suze i ”Samo da rata ne bude”, njegovu pesmu koja izgleda postade evergrin. Pamtiću Đorđa po mnogo čemu dobrom, i kao prijatelja koji mi je pre petnaest godina uputio jedno od najlepših, najsadržajnijih i najdražih pisama koje sam ikada dobio, otvoreno pismo koje nažalost nimalo nije izgubilo na aktuelnosti, kakvo bi i danas dobrodošlo s tih strana. Potpisano i imenima Alekse, Jelene, Jovane i Olje, uz napomenu da jedino u životu nije bio stranac u Crnoj Gori. I nije, kao što će i vama, u znak poštovanja prema Đorđu, Crna Gora uvek biti domovina. Molim vas da u ime građana Crne Gore, u moje i u ime moje porodice, primite izraze najdubljeg saučešća”, naveo je Đukanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar