Đukanović: Sa tradicionalnim partnerima imamo 40 mandata

Svet 31. avg. 202000:27 > 01:17
Podeli:
Foto:REUTERS/Stevo Vasiljevic

Predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović rekao je večeras da je ta partija na parlamentarnim izborima, prema 90 odsto obrađenog uzorka, osvojila 145.000 glasova i 30 mandata.

„Takav rezultat znači da je DPS najača partija u Crnoj Gori i na ovim izborima, kako u pogledu osvojenih glasova, tako i mandata“, rekao je Đukanović na konferenciji za novinare u izbornom štabu DPS-a.

Ono što je u ovom trenutku jasno jeste da sa partnerima imamo 40 mandata, istakao je on i dodao da borba za većinu poslaničkih mesta jos traje.

„Sačekaćemo rezultate sa svih izbornih mesta i Državnu izbornu komisiju, odnosno kome će pripasti taj famozni 41 mandat“, rekao je Đukanović.

Lider DPS-a je izrazio zahvalnost celokupnoj crnogorskoj javnosti na atmosferi na upravo održanim izborima što, kako kaže, govori o kvalitetu politike koju vodi ta stranka, odnosno političke tolerancije u društvu.

On je takođe, čestitao svim učesnicima na izborima na ostvarenom rezultatu.

„Mnogi politički subjekti su ostvarili rezultat vredan poštovanja i DPS to poštuje, pozdravlja i odnosi se prema tome kao autentičnom izrazu volje crnogorskog naroda“, naglasio je lider DPS-a.

Mnogi su se pitali, pre izbora, da li je DPS u stanju da prizna rezultate drugačije od njenog očekivanja – apsolutno da, rekao je Đukanović i ponovio da DPS poštuje sve rezultate svih političkih subjekata.

Komentari

Vaš komentar