Duge cevi i blindirani auto: Abazoviću pojačano obezbeđenje

Svet 27. apr. 202112:23 > 12:42
Podeli:
Dritan Abazović Foto:Screenshot/RTCG - Zvanični kanal

Dritana Abazovića, potpresednika vlade Crne Gore i koordinatora bezbednosnih službi, od nedelje čuvaju specijalci naoružani dugim cevima, a njegovo obezbeđenje zadužilo je blindirani automobil, navode Vijesti. Povećan je i broj pripadnika Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata, koji su raspoređeni oko zgrade u kojoj Abazović stanuje, ali i na mestima na kojima boravi. Ove mere su donete nakon što je policija Crne Gore objavila da je kavački klan planirao da ubije Abazovića zbog hapšenja jednog od vođa kavčana Slobodana Kašćelana.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, nakon informacije o mogućoj ugroženosti, Abazović je u nedelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gde je boravio u službenoj poseti.

„Tokom rada sa stranačkim kolegama, stigla je informacija o njegovoj ugroženosti, nakon čega mu je policijsko obezbeđenje odmah pojačano i promenjen mu je plan rada za drugi deo dana, odnosno hitno su ga prevezli u Podgoricu“, kazao je sagovornik Vijesti.

Pročitajte još:

Abazović je bio je uključen u akciju policije, kada su uhapšeni kavačani Kašćelan, Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević, a procesuirani i Radoje Zvicer, Radoje Živković zvani Žuti, Milan Vujotić, Srđo Jurišević, Dragan Knežević, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević i Zdravko Perunović.

„Videćemo se ovako ili onako“

Kavački klan pretio je Abazoviću i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio sastanak sa njima. Nedeljnik “Monitor” tada je objavio da mu je tada stiglo upozorenje:“Videćemo se ovako ili onako“.

Vijestima je iz izvršne vlasti rečeno da je tu poruku poslao jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer. Poruka je navodno stigla nakon što je Abazović odgovorio da nema razloga da se viđa ni sa jednim pripadnikom organizovanih kriminalnih grupa, jer nemaju dodirnih tačaka.

************

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar