Drug Kim: Objavljena zvanična biografija vođe Severne Koreje

Svet 02. dec. 202012:56
Podeli:
Foto:EPA-EFE/JORGE SILVA

Kim Džong-un je treća generacija vrhovnog lidera Severne Koreje. Njegov privatni život je uvek interesovao Zapad, naročito jer su njegovo detinjstvo i adolescencija zaogrnuti velom misterije, stoga ne čudi što je nova biografija izazvala veliko interesovanje medija.

„Revolucionarna istorija druga Kim Džong-una“ je nova, zvanična biografija lidera Demokratske narodne republike Koreje. Knjiga je objavljena na 75. godišnjicu formiranja vladajuće Radničke partije Koreje, prenosi Sputnik.

Pročitajte još:

Kimova biografija pokriva godine koje je proveo na Vojnom univerzitetu Kim Il-sung u Pjongjangu, ali se gotovo uopšte ne bavi njegovim boravkom u švajcarskoj školi 1996. i užasnoj gladi koja je pogodila Severnu Koreju.

Knjiga se, navodi Telegraf, ne bavi ni Kimovom majkom, Ko Jong-hui za koju se veruje da je rođena u Japanu u porodici Koreanca i Japanke. Severnokorejski mediji nikada ne pominju da je Ko rođena u Japanu zbog kastinskog sistema koji tretira Japance kao neprijatelje.

Iz sveta i regiona pročitajte i:

„Svaka knjiga koja je dostupna u Severnoj Koreji biće deo režimske kampanje izgradnje kulta ličnosti vrhovnog vođe i njegovog predstavljanja kao da je božanstvo“, rekao je profesor sa Univerziteta Vaseda, Tošimitsku Šigemura.

Kim Džong-un je rođen 8. januara 1984. godine. Kontrolu nad zemljom nasledio je 2011. kada mu je otac, Kim Džong-il, preminuo. Njegovu mlađu sestru Kim Jo-džong često „tipuju“ kao Kimovog potencijalnog naslednika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar