Dritana Abazovića čuva policija

Svet 12. dec. 202011:09 > 11:12
Podeli:
Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dobio je u petak policijsko obezbeđenje, potvrđeno je podgoričkim Vijestima iz više izvora.

Pročitajte još:

To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je iz Uprave policije saopšteno da njihovi službenici ne raspolažu podacima da je ugrožena njegova ili bezbednost članova njegove porodice.

Prema informacijama Vijesti, pet policijskih službenika zaduženo je za pratnju lidera Građanskog pokreta URA (GP URA), koji je imenovan za potpredsednika Vlade za koordinaciju službi bezbednosti.

Iz Uprave policije nisu se oglašavali tim povodom kako bi objasnili da li su ustanovili da Abazoviću preti opasnost.

Izvor Vijesti tvrdi da je Abazoviću obezbeđenje dato na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB). Isti sagovornik rekao je da je ANB navodno i ranije predložila obezbeđenje za Abazovića, ali da su u policiji smatrali da za time ne postoji potreba.

Ta informacija nije potvrđena.

Potpredsednik Vlade nije štićena ličnost, prema vladinoj Odluci o određivanju lica i objekata koje obezbeđuje Uprava policije.

Iz Uprave policije nedavno su saopštili da će preduzeti opsežne mere da utvrde da li bezbednost tog političara planira da ugrozi jedan od šefova kriminalnog klana iz regiona, nakon što je GP URA saopštila da njihova saznanja govore da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi život Abazovića.

BONUS VIDEO

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram