Dritan oformio ekipu za obračun s korupcijom

Svet 27. jan. 202111:57
Podeli:
Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović najavio je zajedničku borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović Marković i predsednik Upravnog odbora Instituta alternativa Stevo Muk članovi su Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije.

Odluku o novim članovima doneo je potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Iz kabineta potpredsednika je saopšteno da je Ćalović Marković „godinama prepoznata kao vodeći borac protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, dok Muk predvodi jednu od vodećih think-tank organizacija koja se godinama bavi problemom korupcije u javnom sektoru“.

Pročitajte još:

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što ću, kroz rad novoformiranog Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, sarađivati sa vodećim borcima protiv korupcije u našoj zemlji, kakvi su bez ikakve sumnje Vanja Ćalović i Stevo Muk. Zahvaljujem i svim drugim sjajnim kandidatima koji su se odazvali našem javnom pozivu, a uveren sam da će biti prostora da se i oni aktivno uključe u ovu, zajedničku borbu protiv korupcije”, kazao je „Vijestima“ Abazović.

Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou imaće pet članova, a pored Ćalović Marković i Muka, član će biti i Abazović.

Ostali članovi će, kako je ranije najavljeno, biti iz redova pravnih i ekonomskih stručnjaka.

Na javni poziv koji je potpredsednik Vlade raspisao 11. januara, pored Ćalović Marković i Muka, više nevladinih organizacija predložilo je i dugogodišnjeg istraživačkog novinara Vladimira Otaševića i Božidara Vujičića.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar