Dritan „bič Božji“: Ko je sledeći na listi za hapšenje

Svet 24. dec. 202023:11 > 23:2215 komentara
Podeli:
Dritan Abazović Foto:BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/SASA MATIC

Nova crnogorska kletva "Dabogda te Dritan pozvao na razgovor" počela je da se ostvaruje. Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović "porazgovarao" je sa više funkcionera i zvaničnika i zahvalio im se na saradnji, najavivši još odlučniju borbu protiv korupcije koja se već danas videla hapšenjem direktora Uprave za nekretnine i još nekolicine funkcionera. Abazović kaže da će hapšenja biti još - i to brzo. Da li je i Milo Đukanović jedan od kandidata?

Crnogorska policija uhapsila je danas direktora Uprave za nekretnine Crne Gore Dragana Kovačevića pod sumnjom da je vođa kriminalne organizacije u kojoj su između ostalih delovali i Ana Lakićević, načelnica tivatske Područne jedinice te uprave, i Krsto Pavićević, geometar i ovlašćeni zastupnik firme Geo-arh.

Pročitajte još:

Ova grupa „žarila je i palila“ crnogorskim primorjem, koristeći državne resurse u privatne svrhe i kupujući nekretnine na najluksuznijim delovima obale – u Budvi, Tivtu.

Abazović je pohvalio brzu akciju Specijalnog državnog tužilaštva podsetivši da je nova vlast obećala odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Naročito protiv korupcije na visokom nivou, koja vodi prema ljudima koji su obavljali značajne pozicije. Mislim da je direktor Uprave za nekretnine izuzetno važna pozicija u svakoj državi… to je direktno povezano sa katastrima svih opština. Tamo su bile brojne nepravilnosti. Poštujem prezumpciju nevinosti… ali želim da pohvalim SDT”, rekao je Abazović.

“Mislim da ćete veoma brzo biti iznenađeni novim slučajevima, koji bi trebalo da vide svetlost dana”

Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Abazović je dodao da Vlada neće tolerisati nikakav javašluk i upiraće prstom na svakoga ko je korumpiran bez obzira na to da li će to da prate druge grane.

“Mislim da ćete veoma brzo biti iznenađeni novim slučajevima, koji bi trebalo da vide svetlost dana”, rekao je on.

U međuvremenu, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u intervjuu za NIN izjavio je da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović, biti procesuiran po zakonu ako bude dokaza ili, kako je naveo, ako se „nađe u materijalima do kojih će se pre ili kasnije doći“.

Iz sveta i regiona čitajte:

Razgovori i borba protiv korupcije

Hapšenja u Upravi za nekretnine usledila su nakon što je Abazović najavio „borbu protiv korupcije“.

“Krenula borba protiv korupcije! Pravda će zakucati na vrata svih onih koji su se ogrešili o zakon! Pozdravljamo aktivnosti Specijalnog tužilaštva. Sve se može, kad se hoće”, napisao je Abazović na Tviteru.

Neumorni potpredsednik Vlade Crne Gore već je najavio da će uskoro doći do promena na rukovodećim mestima u Ministarstvu odbrane.

Abazović je poručio da se nastavljaju reforme u bezbednosnom sektoru, a naveo je da je održao produktivan sastanak sa ministarkom odbrane Oliverom Injac i generalnim direktorom Obaveštajnog bezbednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane Miljanom Perovićem.

Lider Pokreta URA Dritan Abazović, nedavno je privukao pažnju javnosti, kada je smenio direktora Uprave policije Crne Gore, a ubrzo potom i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost.

Njegovi kratki komentari posle tih sastanaka izazvali su oduševljenje kod jednog dela javnosti i isčekivanje – koga će sledećeg pozvati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar