Draško zvao Dodika, on mu rekao da se „politički profiliše“

Svet 02. apr. 202121:16
Podeli:
Milorad Dodik, Draško Stanivuković
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da gradonačelnik Banjeluke Draško Stanivuković mora da se politički profiliše, obrazuje i da sazna šta su mu institucionalne nadležnosti.

On je istakao da je cinizmom i uvredama veoma teško graditi atmoseferu u Banjaluci .Lider SNSD-a je prokomentarisao i Stanivukovićev poziv da razgovaraju jer smatra da odbornici SNSD-a nemaju nikakvu moć donošenja odluka.

„On je odbornike pozvao na sastanak sa sekretaricom, iako je jedno mesto gde može biti usvoje budžet Skupština grada i potrebna većina, a ne Milorad Dodik. Spreman sam da razgovaram ako postoji problem na relaciji član Predsedništva BiH, lokalna zajednica, ali nikako o gradskim političkim pitanjima jer postoje gradski stranački odbori“, rekao je Dodik.

POGLEDAJTE JOŠ:

Stanivuković je danas potvrdio da je uputio zvaničan dopis Miloradu Dodiku za sastanak oko budžeta grada. To je izjavio nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova povodom novonastale situacije oko neusvajanja budžeta grada.

„Voleo bih da na tom sastanku bude i komitet SNSD-a jer je ovo njihovo delo“, kazao je Stanivuković.

Podsetimo, zbog neusvajanja budžeta Banjaluka je u blokadi, a to znači da nisu u mogućnosti da isplate plate zaposlenima, kao ni javnim preduzećima. Gradonačelnik za sve krivi SNSD i zbog toga poziva lidera te partije na razgovor, kako bi pronašli zajednički jezik.

U banjalučkim vrtićima ima hrane najkasnije do utorka, a bez budžeta Grad nema pravo na nikakvu transakciju, pa makar ona bila jednu marku, rekao je danas gradonačelnik.

„Čistoća je spremna da izađe u susret i čisti pa da im posle platimo, ali mi ne smemo to, jer sa tim kršimo zakon. Zalihe goriva za vatrogasce su do 20. aprila, do 24. aprila, imamo sve za vakcinaciju. Takođe, grad ne može da izdaje ni rešenja o izolaciji“, naveo je Stanivuković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar