Dramatični snimci sa Ada Bojane: Vatra progutala dve kuće

Svet 07. jun. 202111:40 > 12:00
Podeli:
Foto: Shutterstock

Na Adi Bojani danas se dogodio požar u kojem su izgorele dve kućice. Kako pišu Vijesti, požar se širio i ka trećoj, ali vatrogasci su srećom uspeli da ga zaustave.

Na snimcima koji su se pojavili na Jutjubu vidi se kako vatra guta jednu od kućica. Plamen je u potpunosti progutao dva objekta, pišu podgorički mediji.

Načelnik službe zaštite i spasavanja Saubih Mehmeti kazao je da su vatrogasci uz pomoć Komunalnog preduzeća i građana, uspeli da spreče da vatra zahvati i treću, od ukupno pet kućica, koliko ih je bilo u nizu.

„Ne smemo da zaboravimo ni našeg sugrađanina Rifata Suljovića, koji nam svojom cisternom uvek prvi pritekne u pomoć. I jutros je bilo tu“, kazao je Mehmeti, navodeći da su objekti, iako spojeni, imali sopstvene ulaze i krovove.

Iako su na lice mesta stigli odmah nakon prijave, vatrogascima je trebalo skoro dva sata da se izbore sa stihijom s obzirom na nepovoljan vetar, koji je pomogao širenje požara.

Mehmeti je rekao da je sreća u nesreći bila to što se požar dogodio u vreme kada su u stanici bile obe smene vatrogasaca.

„Nemamo dovoljno ljudi da odgovorimo eventualnim izazovima. Uključujući i mene, trenutno nas je 29 zaposlenih, a prema pravilniku i planu sistematizacije, trebalo bi da nas je 44“, kazao je Mehmeti.

Nije poznato šta je uzrok požara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar