Drama u Zagrebu: Gori soliter, vatrogasci na terenu VIDEO

Svet 08. jun. 202112:25 > 13:28
Podeli:
Zagreb pozar
Zagreb gori zgrada Foto:N1

Danas oko 11.20 sati došlo je do požara u neboderu u novozagrebačkom naselju Trnsko. Kako javlja Jutarnji list, u toku je evakuacija objekta i još uvek nije poznato da li ima povređenih, da li je u stanu u kojem je izbio požar bio neko od stanara ili je bio prazan. Jedan stariji čovek spašen je sa balkona na 12. spratu.

„Neko od komšija je trčeći po stepeništu vikao da izlazimo napolje jer gori na gornjim spratovima i da ne silazimo liftom. Prestravili smo se i taman smo tada čuli vatrogasne sirene. Vatrogasci su se vrlo brzo u korpi na njihovim merdevinama podigli i počeli da gase sa spoljne strane. Nismo znali razmere buktinje sve dok se nismo spustili dole ispred zgrade i gledali intervenciju gašenja. Načuli smo da su neki od komšija ostali zarobljeni na spratovima iznad jer od dima više nisu uspevali da se spuste po stepenicama ni da izađu napolje – kaže za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

 

Druga se osvrnula na užas koji je usledio dok su trčali po stepenicama.

– Počela su da pucaju stakla po stepenicama pa smo strahovali da se ne povredimo. Nastala je neviđena panika jer nismo znali kod koga gori, a ni hoće li možda doći do eksplozije. Neke komšije u stanovima imaju plinske boce – dodaje druga komšinica.

Na snimcima koju je uživo emitovala N1 televizija vidi se kako vatra izbija iz stana na devetom spratu, a vatrogasci s terena kažu da je požar zahvatio i stan na sedmom spratu.

Pred zgradom su stanari koji su se hitno evakuisali iz zgrade, ali jedan čovek ostao je na balkonu i čekao da vatrogasci dođu do njega.

Do gospodina na 12. spratu probio se jedan vatrogasac, javlja N1. On je evakuisan kroz stepenice umesto vatrogasnom koprom sa spoljne strane.

Na terenu su desetine vatrogasaca sa četvoro interventnih kola. Reporter N1 televizije javlja kako je na teren stiglo i vozilo Hitne pomoći.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar