Drama iznad Crnog mora: Ruski „suhoji“ oterali američke bombardere

Svet 20. okt. 202110:43
Podeli:
Sukhoi Su-30 Foto:Sergei Karpukhin / TASS / Profimedia

Dva ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka strateška bombardera B-1B koji su leteli prema ruskoj granici, zbog čega su američki piloti promenili kurs, saopštio je danas Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari su juče otkrili iznad Crnog mora ciljeve koji su se približavali granicama Rusijem, prenosi Sputnjik.

„Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora“, saopštio je Centar.

Sukhoi Su-30 Foto:Sonu Mehta/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom.

„Povrede državne granice Ruske Federacije nisu bile dozvoljene“, zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar