DPS: Tajnost ugovora pokazuje loše namere prema Crnoj Gori

Svet 24. apr. 202122:06
Podeli:
Foto: Nova M

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da sakrivanje od javnosti nacrta Temeljnog ugovora koji Vlada treba da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom, predstavlja "neprihvatljiv čin koji nagoveštava loše namere iskazane tim dokumentom".

POGLEDAJTE JOŠ:

„Očigledno je sadržaj ugovora nepoznat samo građanima ove države, pošto ga razni pojedinci iz nacionalističkih krugova u Srbiji, bliskih SPC, naširoko tumače u javnosti. Ovaj ugovor nije privatna stvar Zdravka Krivokapića, da bi on mogao da sklapa tajne aranžmane. On se tiče države Crne Gore, i Vlade čiji je Krivokapić trenutno premijer. U toj zvaničnoj ulozi on je dužan da građanima predoči na šta će staviti svoj potpis, ne kao privatno lice, nego kao predsednik izvršne vlasti“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da zahtevaju od premijera Zdravka Krivokapića da se ponaša u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, dakle da bude premijer svih građana, i da im predoči sadržaj ugovora koji u njihovo ime ima nameru da potpiše.

„Pokušaj Dritana Abazovića da se pravi neobavešten, iako je direktno odgovoran za ovu i sve druge situacije u kojima se sa klerikalnih adresa upravlja ovom državom, neće ga abolirati odgovornosti za posledice ovakvih sramnih poteza“, navodi se u saopštenju DPS-a.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar