DPS prekida bojkot crnogorskog parlamenta

Svet 20. jul. 202117:38
Podeli:
Skupstina Crne Gore
Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) prekinuće bojkot Skupštine i njeni poslanici prisustvovaće premijerskom satu, koji je zakazan za 29. jul, saznaju Vijesti.

POGLEDAJTE JOŠ:

DPS od maja bojkotuje rad Skupštine, nezadovoljan odlukama vladajuće većine, pišu Vijesti. 

Šef Poslaničkog kluba te partije Danijel Živković rekao je 17. maja da ako neko od predstavnika vladajuće većine misli da će DPS biti dekor u Skupštini i dati legitimet urušavanju Crne Gore, onda su se prevarili.

„Čula se poruka da smo spremni da otvorimo dijalog i dogovor o čelnim ljudima tužilastva. Naša dobra namera i ponuda je odbijena. Nijesmo imali ni adekvatnu reakciju od strane EU. Vladajuća većina ponaša se suprotno praksama EU“, poručio je Živković.

On je kazao da je vladajuća većina svojim ponašanjem prethodnih meseci pokazala eklatantan primer kako i na koji način za kratko vreme urušiti Ustav, ono što je institucionalna supstanca Crne Gore i skrenuti Crnu Goru sa evropskog puta.

„Ne odnosi se ovo samo na Zakon o Tužilaštvu, to je kap koja je prelila čašu. Ovakvo kaubojsko ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo, tj. imaćemo adekvatan politički odgovor u odnosu na to”, istakao je Živković.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar