DPS oštro o DF: Dotakli su dno, stvaraju mržnju i podele

Svet 19. jun. 202116:23
Podeli:
Skupstina Crne Gore sednica
Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je predstavljanje usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici kao akta protiv čitavog srpskog naroda, užasna manipulacija koju Demokratski front od juče, u sadejstvu sa srpskim visokotiražnim žutim medijima, želi plasirati javnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naravno – onoj u Srbiji, jer im u Crnoj Gori slabo ko veruje“, kazali su iz DPS-a.

U toj partiji su ocenili da je DF danas, iako od njih odavno više ništa ne može iznenaditi, dotakao najdublje dno otkad je utemeljen. „Tačnije, došao je do samog kraja moralnog i političkog ponora, u kome se nalaze već godinama“, prenose Vijesti.me.

Iz DPS-a su kazali da je nepodnošljiva je „količina laži i manipulacija“ koju su lideri DF-a uputili tokom pres konferencije, koja je od početka do kraja „obilovala sramnim navodima“, a u nekim delovima i citatima koji podliježu krivičnoj odgovornosti.

U Demokratskoj partiji socijalista ocenjuju da je jedini cilj DF stvaranje mržnje i podela, te da su to ovog puta naročito pokazali, podsetivši da su, u samo dva dana, pozvali na formiranje paravojnih formacija, slali aktiviste na Cetinje, izrekli „notorne laži“ o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, a potom se obrušili na one sa kojima su zajedno u vlasti.

„Ekstremisti koji su sticajem okolnosti u vlasti, a koji je neće napustiti jer su im uhljebljenja članova porodica i partija mnogo bitnija od svake ideje za koju se ‘bore’ lažima i prevarama – i ovog puta žele unijeti nemir i prkositi građanskoj i evropskoj Crnoj Gori. Poslušnicima centara moći izvan Crne Gore poručujemo – vaše manipulacije ne prolaze u ovoj državi, a vaši plaćenički nastupi nikoga ne plaše. Možete ići po instrukcije gde god želite, ali ćete od građanske Crne Gore uvek dobiti odgovor kakav zaslužujete – a to je, u vašem slučaju, samo prezir“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar