DPS napustio sednicu Skupštine zbog odbijenog predloga

Svet 11. maj. 202121:53
Podeli:
Skupstina Crne Gore sednica
Skupština Crne Gore Foto:Screenshot/Youtube/Skupština Crne Gore

Poslanici opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) napustli su večeras sednicu Skupštine Crne Gore, zbog toga što nije prihvaćen njihov predlog da se sutra ne glasa o Zakonu o državnom tužilaštvu.

Poslanik DPS-a Danijel Živković tražio je da se u narednih dvadesetak dana, dok traje ovo zasedanje Skupštine, razgovara o izboru čelnih ljudi u pravosuđu.

„Ne tražimo da se Zakon o državnom tužilaštvu povuče iz procedure, već da se sutra ne glasa o njemu i da do kraja ovog zasedanja otvorimo tu temu“, kazao je Živković.

Pojasnio je da misli na dogovor o izboru Visokog državnog tužioca, izboru uglednih pravnika u Sudski savet i izboru dvoje sudija Ustavnog suda.

Nakon toga je održana sednica Kolegijuma, na kojoj nije prihvaćen predlog DPS, prenela je RTCG.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da će o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu morati da se razgovara, ali je istakao da je usvajanja Zakona o tužilaštvu druga priča.

To su dva različita i odvojena procesa, naveo je Bečić i dodao da su spremni za dijalog tamo gde je za izbor potrebna dvotrećinska većina.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević ponudio je DPS-u da njegovi poslanici podrže Zakon o tužiaštvu, a da se nakon toga otvori dijalog o rešavanju krize u sudstvu.

Nakon Kolegijuma Živković je saopštio da njihov predlog nije prihvaćen i da će zbog toga napustiti sednicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar