DPS: Dritan Abazović je bahata kukavica

Svet 18. jan. 202115:33 > 15:35
Podeli:
Dritan Abazović Foto:BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/SASA MATIC

"Današnje privođenje predsednika Opštine Ulcinj za, kako je euforično tvitnuo Dritan Abazović, 'partijsko zapošljavanje', je vrhunac licemerja ove vlasti i nagoveštaj da će ona pokušati revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja", kažu iz DPS-a.

Pet osoba je uhapšeno, među kojima je i predsednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Ulcinju.

Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović je povodom toga poručio „neka sud utvrdi kako su dolazili do izbornih pobeda“.

Pročitajte još:

„U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podelu državnih funkcija, uhlebljuje svoje supruge, devojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i verski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović, izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima, koga da privode zbog ‘partijskog zapošaljavanja’. Zabrinjavajuće je što za svoje šepurenje po društvenim mrežama Abazović zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo. Naravno, kako iza svakog osionog i bahatog čoveka stoji kukavica, tako i Dritan Abazović mora da zažmuri na odluku Državne komisije da je Marko Carević u Budvi nezakonito otpuštao i partijski zapošljavao, da to radi i Šćekić u Beranama, da je lokalna državna uprava puna kadrova URE familijarno i partijski povezanih“, ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da ovim putem pitaju predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, Abazovića, ali i Tužilaštvo, da li će i kad reagovati na sve javne poteze partijskih zapošljavanja, etničke, verske i političke čistke, sramotno popunjavanje najviših instanci državne uprave bliskom rodbinom nove vlasti.

„Verujemo da Abazović, ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti. Ipak, očekujemo od Tužilaštva nepristrasno postupanje po zakonu i Ustavu a ne prema pritiscima i nalozima onih koji ovakvim bijednim marketingom žele da sakriju svoju sramotu. Ukoliko Tužilaštvo hitno ne reaguje na očigledne primere partijskog zapošljavanja i kršenja zakona od strane vlasti u Budvi, Beranama, Ministarstvu odbrane i mnogim drugim institucijama, ono više nije ni profesionalno ni nezavisno nego ‘Dritanovo tužilastvo'“, zaključuje se u saopštenju DPS.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar