Dolazi Lavrov, stroge mere bezbednosti u Istočnom Sarajevu

Svet 13. dec. 202018:28
Podeli:
Sergej Lavrov Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov dolazi u službenu dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini (BiH) 14. decembra kada će imati zvanične susrete sa tročlanim Predsedništvom BiH, predsedavajućim Miloradom Dodikom te članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem kao i sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković.

Kako je ranije najavljeno, odvojeni sastanak Lavrov će održati sa predsedavajućim Dodikom.

Tako će Lavrov boraviti i u Istočnom Sarajevu, bh. entitet Republika Srpska (RS), zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS preduzima pojačane mere sigurnosti, najavljeno je iz tog Ministarstva.

Pored zabrane saobraćaja na nekoliko lokalnih saobraćajnica u određenim terminima, građani Istočnog Sarajeva pozvani su da u ponedeljak „svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na mininum“ te da poštuju naredbe policijskih službenika.

Takođe iz MUP-a RS preporučuju građanima Istočnog Sarajeva da sa sobom imaju važeći identifikacioni dokument „te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili rance“.

“Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada”, upozoravaju iz entitetskog MUP-a.

Podsećaju i medijske predstavnike te „druge subjekte, kao i građane da je u cilju sigurnosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo zabranjena upotreba dronova“.

Poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Bosni i Hercegovini i Srbiji bila je planirana 28. i 29. oktobra, međutim kako se našao u samoizolacije zbog pandemije, sve planirane posete su tada odložene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar