Dok Austrija popušta korona mere, Beč ne ide tim putem

Svet 01. jul. 202110:19
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Dok je austrijska vlada donela odluku o daljem popuštanju epidemioloških mera od 1. jula, Beč ne ide tim putem, već pooštrava neke mere. Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig ističe da pandemija nije prošla.

PROČITAJTE JOŠ:

On poručuje da će Beč primenjivati epidemiološke mere sve dok ne dođe do potpune imunizacije stanovništva.

Tako je Beč odlučio da pooštri mere, i to kod testiranja.

Prema uredbi koje su izdale bečke vlasti više se neće prihvatati kućni testovi na korovu za ulazak u restorane, kafiće…

Za razliku od ostatka Austrije Beč će prihvatati samo negativne testove urađene u apotekama ili u stanicama za testiranje.

Takođe, dok je savezna vlada uvela obavezu testiranja dece starije od 12 godina, Beč će za ulazak u restorane, bazene, i slično zahtevati negativan test, potvrdu o preležanoj koroni, od dece već od šeste godine starositi.

„Zzelimo da i najmlađe uključimo u obavezno testiranje pred ulazak u restorane, bazene, bioskope, i slične ustanove, pošto tokom raspusta nema više testiranja u školama“, objasnio je Ludvig.

Pored toga Beč, za razliku od ostatka zemlje, insistiraće i posle 22.jula na registraciji gostiju u ugostiteljskim objektima.

U bolnicama, i to svim, ne samo pod upravom grada, biće, za razliku od ostatka zemlje, dozvoljena samo jedna poseta dnevno, i to samo uz korišćenje FFP2 maske.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar