Dodikov koalicioni partner priznao genocid u Srebrenici VIDEO

Svet 03. dec. 202111:01 > 11:04
Podeli:
Petar Đokić Petar Djokić
Petar Đokić Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske i predsednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je da se u Srebrenici desio genocid i da ga ne treba negirati.

Pročitajte još:

Đokić je tokom gostovanja na RTRS-u kazao da je Valentin Incko pogrešio donošenjem izmena Krivičnog zakona BiH, kojim se kriminalizuje negiranje ratnih zločina, uključujući genocid, ali da sam genocid ne treba negirati, prenosi Klix.ba.

„Ja mogu prihvatiti da je legitimno zahtevati donošenje takvog zakona, a zar ga nismo mogli u nekoj proceduri mi doneti sami, ali ne na način da bi sadržaj zakona izdiktirala neka radna grupa koju su obrazovali samo Bošnjaci u BiH. To je problem odnosa prema takvom zakonu. A da li treba negirati genocid koji se desio ili ne, ne treba ga negirati. Pitanje je da li genocid ima te razmere, za koje je neko rekao, a to je sada zvanična verzija“, rekao je Đokić.

Đokićeva Socijalistička partija je dugogodišnji koalicioni partner SNSD-a te je još od 2006. godine deo vladajuće većine u Republici Srpskoj. Đokić je 2010. godine imenovan za ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS-a, a 2014. za ministra industrije, energetike i rudarstva. Trenutno SP u NSRS-u ima četiri zastupnika.

BONUS VIDEO Šta Dodik očekuje od Beograda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar