Dodik: Vežba na Manjači ništa posebno, stiže vojska Srbije

Svet 23. maj. 202119:01
Podeli:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vojna vežba američke vojske i Oružanih snaga BiH na Manjači "nije bila ništa posebno, ali je očigledno da su neki iz Sarajeva pokušali da od toga naprave veliku pompu".

POGLEDAJTE JOŠ:

Istakao je da „niko od političara iz Republike Srpske nije bio tu, niti je trebao da bude“. S druge strane, dodao je, političari iz Sarajeva nisu se libili da dođu, i kako kaže Dodik, „paradiraju“ na Manjači. On je dodao da to nije pomoglo nikome, pa ni njima.

„Mislim da su trebali da ostave vojsku da radi svoje poslove, za šta je ona i zadužena, a ne da ovaj način, polarizaciju, koja je ionako jasna u BiH, još više pojačavaju. Cenim da je bilo nepotrebno, ali njihov je problem. Njihova zajedljivost, njihov pokušaj da nešto uslovljavaju“, rekao je Dodik.

Dodao je da, ako nije bio svaki član Predsedništva, nije trebao niko da bude.

„U svakom slučaju mi ćemo o tome razmisliti. Čeka nas Vojska Srbije, koja će na Manjaču doći da održi vežbu i verujem da će svi iz Republike Srpske biti na toj vežbi”, naglasio je Dodik.

Podsetimo, na Manjači je održan deo vojnih vežbi američke vojske i Oružanih snaga BiH „Brzi odgovor 21“, koja je deo velikih međunarodnih manevara „Branilac Evrope 21“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar