Dodik: Republika Srpska je ostvarenje sna

Svet 09. jan 202218:28
Podeli:
Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska ostvaranje sna i garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima i istakao da je ponosan što je toliko godina na braniku Republike.

Republika Srpska je pokazala da može i da želi da živi u slobodi, kazao je Dodik u obraćanju na svečanom defileu koji je danas održan u Banjaluci povodom 9. januara, Dana Republike Srpske.

On je istakao da za srpski narod nema slobode bez države i da je „Republika Srpska naša država, bez obzira kako to neko gledao ili osporavao“, prenela je RTRS.

"Naša sloboda nije na uštrb nekih drugih, već naše pravo. Imamo nameru da živimo u slobodi i da je pružimo i drugima", poručio je Dodik.

Naglasio je da je cilj mir, odbrana slobode, Republike i života dostojnog čoveka.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da se nikada neće odustati od Republike Srpske.

"Vi ste najbolji svedoci da nikada nije bilo jednostavno, ali ste isto tako svedoci da zajedno možemo napred, da nam bude bolje u budućnosti i da zajedno savladavamo sve prepreke i probleme", kazala je Cvijanović.

Dodala je oseća ponos i čast što je na čelu Republike u vremenu kada se obeležava značajan jubilej - 30 godina od formiranja Republike Srpske.

Obeležavanje Dana RS završeno je svečanim defileom 38 ešalona civilnog sektora i ešalona MUP-a RS, u čijem su sastavu Zastavni vod, 14 ešalona jedinica, ešalon konjice i sedam motorizovanih ešalona.

BONUS VIDEO: Dodik o vojsci u BiH

Komentari

Vaš komentar