Dodik: Jedino realno da se Srpska odvoji i udruži sa Srbijom

Svet 08. maj. 202111:29 > 12:05
Podeli:
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima, usmeriti energiju na jačanje Republike Srpske, uz poruku da je jedina realnost da Srpska odvoji i udruži u nekom obliku sa Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Samo tu energiju kod Srba osloboditi je svakako velika pobeda svih nas, a ta energija mora da bude usmerena ka jačanju Republike Srpske i bez obzira što priča Incko ili bilo ko drugo. Jedina realnost je da se Republika Srpska odvoji i da živi sama i da se udruži u nekom obliku, federalnom, konfederalnom sa Srbijom“, kazao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara koji je njemu od non pejpera koji su se pojavili u prethodnom periodu najrealniji, prenosi Tanjug.

Dodik je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nacelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar, rekao da je jačanje Republike Srpske i udruživanje sa Srbijom protivno zapadnim interesima.

„Ali, ovde nije pitanje zašto smo mi protiv njih, već zašto su oni protiv nas, ovde se radi o nasoj zemlji a ne njihovoj“, rekao je Dodik.

On je istakao da se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima i biti jasni u tome, ali da moraju „korespondirati“ i sa svetom, jer ne može drugačije.

„Mislim da nikada nije bilo veće uverenje kod Srba, kod rukovodstva u Republici Srpskoj i u Srbji da treba da kažu – ovo je naš interes“, poručio je Dodik i dodao da to podrazumeva i svest o tome da ono što se Srbima nudi ne mora da znači da je to najbolje i dobro“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar