Dodik: Ima uslova da entiteti pričaju o budućnosti BiH

Svet 20. apr. 202118:23
Podeli:
Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: TANJUG/ FOTO FENA/ HAZIM ALJOVIC

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci, na sastanku sa nerezidentnim ambasadorom Izraela Noom Galom Gendlerom, da su stvoreni uslovi da entiteti i konstitutivni narodi BiH otpočnu razgovor o budućnosti zemlje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na sastanku Dodika i Gendlera, kojem je prisustvovala i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, bilo je reči o političkim prilikama u BiH i na Bliskom istoku.

Oni su razgovarali i o problemu restitucije jevrejske imovine u BiH, koju je OHR blokirao još 2000. godine, saopštio je Dodikov kabinet.

Dodik je osudio otvaranje istrage Međunarodnog suda pravde u Hagu o eventualnim zločinima počinjenim u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali, rekavši da taj sud nema nadležnost u tom slučaju, jer Izrael nije članica Rimskog statuta, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Dodik „izrazio divljenje sposobnošću“ Izraela da se izbori sa pandemijom virusa korona i pozdravio normalizaciju odnosa Izraela sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinom, Marokom i Sudanom.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar