Dobre vesti iz Rusije o vakcinama protiv korone

Svet 05. mar. 202108:47
Podeli:
ruska vakcina
Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Ruski ministar zdravlja Mihail Muraško potvrdio je da je završena stručna procena primene kod starijih ljudi vakcine EpiVak korona koju je razvio Državni naučni centar Vektor, kao i druga faza kliničkih ispitivanja vakcine Sputnjik lajt, prenosi TAS S.

„Završena je druga faza kliničkih ispitivanja za Sputnjik lajt i sada se ona šalju na stručnu procenu. Završena je i procena vakcine EpiVak korona koju je proizveo centar Vektor za osobe starije od 60 godina“, potvrdio je ministar na konferenciji za štampu.

Pročitajte još:

TAS S prenosi da je rusko Ministarstvo zdravlja izdalo 16. novembra dozvolu za klinička ispitivanja vakcine EpiVak korona na 150 dobrovoljaca starijih od 60 godina, a dozvola za ispitivanja 3.000 dobrovoljaca starijih od 18 godina izdata je 18. novembra.

Ministarstvo zdravlja je takođe u januaru izdalo dozvolu za sprovođenje kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona Sputnjik lajt, koja je prva komponenta vakcine Sputnjik V i koja, prema rečima direktora Centra Gamaleja Aleksadra Gincburga, pruža zaštitu u trajanju od četiri ili pet meseci i smanjuje mogućnost da osoba oboli od teškog oblika kovida 19, navodi agencija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar