„Dobar dan, vaš muž je sa ljubavnikom“: Poziv koji je uznemirio Brižit Makron

Svet 16. jan. 202213:24
Podeli:
razlika u godinama
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Prva dama Francuske Brižit Makron primila je navodno anonimni telefonski poziv u kojme se navodi da je njen suprug, francuski predsednik Emanuel Makron, bio sa gej ljubavnikom, prenosi Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos vrhunskim bezbednosnim proverama na svim njenim uređijima, Brižit je primila poziv koji je joj je poručio: „Znam da je tvoj muž trenutno sa muškarcem“.

Politički komentator Nikolas Priset iznosi tvrdnju u novo dokumentarcu pod nazivom „U paklu predsedničkih kampanja“, koji se emituje na BFM-u – najpopularnijem franuskom tv kanalu, prenosi Dejli mejl.

Ovaj dokumentarac prati česte glasine o privatnom životu predsedničkog para, uključujući i tvrdnje da je gospođa Makron navodno rođena kao muškarac. Par se prvi put sreo 1993. godine kada je predsednik Francuske imao 15 godina i kada je išao na čas književnosti kod Brižit koja je radila u srednjoj školi u Amijenu u Francuskoj.

Emanuel Makron i Brižit Makron Emmanuel Macron Brigitte Macron
Emanuel Makron i Brižit Makron Foto: EPA-EFE/GONZALO FUENTES

Brižit se kasnije razvela od svog muža sa kojim ima troje dece, a sve zbog Makrona koji je 24 godina mlađi od nje. Afera između njih dvoje je isprva izazvala skandal, ali je par i pored svega toga ostao zajedno. Makronovi su se venčali 2007. godine.

Senator Fransoa Patrijat, član Makronove stranke "U pokretu" potvrdio je da je gospođa Makron navodno ostala skrhana zbog telefonskog poziva u kojem se navodi da se njen suprug (44) trenutno provodi sa ljubavnikom.

Patrijat je rekao da je Brižit rekla prijateljima: "Da li shvatate šta se usuđuju da kažu? Nećemo biti pošteđeni ničega. Bila sam tužna i šokirana kada sam čula, ali nastavićemo".

Brižit Makron Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN

Brižit su mediji i ranije napadali, pa ju je tako jedan satiričan francuski radio 2017. godine nazvao „Barbikom u menopauzi“. Takođe je u toku prošle predsedničke kampanje pisano o tome kako je Makronov brak sa njom lažan, jer je on navodno homoseksualanc, koji je imao aferu sa Metjuom Galeom, šefom Radio Fransa.

Brižit je bila meta glasina da je transrodna osoba i da je rođena kao muškarac, na šta su reagovali i njeni advokati, koji su pokrenuli postupak zbog lažnih tvrdnji.

BONUS VIDEO: Makron u poseti Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar