Đukanović raspisao prevremene izbore u Tivtu za 5. jun

Svet 12. mar 202218:23 > 18:23
Podeli:
Tivat Foto: Ivan Kuznetsov / Alamy / Alamy / Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je Odluku o raspisivanju prevremenih izbora za odbornike u Skupštini opštine (SO) Tivat, saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore. Izbori će kako se navodi u Odluci biti održani 5. juna ove godine. Vlada je, pišu Vijesti, raspustila SO Tivat jer lokalni parlament već više od pola godine, nije obavljao svoju funkciju zato što su ga, nedolaskom na sednice i nedavanjem kvoruma za rad, blokirali odbornici opozicionih partija.

„Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u „Službenom listu Crne Gore“ i u „Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi“, navodi se u Odluci.

Vlada Crne Gore je na sednici 10. marta donela odluku o raspuštanju aktuelnog saziva SO Tivat i imenovanju Odbora poverenika koji će do izbora i konstituisanja novog saziva lokalnog parlamenta, preuzeti funkciju SO.

Vlada je, pišu Vijesti, raspustila SO Tivat jer lokalni parlament već više od pola godine, nije obavljao svoju funkciju zato što su ga, nedolaskom na sednice i nedavanjem kvoruma za rad, blokirali odbornici opozicionih partija DPS, SDP, SD i HGI.

U Tivtu od lokalnih izbora 30. avgusta 2020. manjinsku vlast ima koalicija građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i „Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat“.

Njima je podršku u parlamentu do septembra prošle godine, davao jedini odbornik SDP, ali je ta partija tada bez jasnijeg obrazloženja, odlučila da uskrati svoju podšku koaliciji građanskih listi.

BONUS VIDEO: Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar