Đukanović: Prvo rešenje su izbori, a drugo politička vlada

Svet 27. nov. 202115:25
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Demokratska partija socijalista (DPS) nikada od 1998. godine kada je krenula u ozbiljnije koaliranje nije propustila priliku da pozove sebi bliske partije, poručio je danas Milo Đukanović, predsednik Crne Gore i DPS nakon Balkanskog integracionog foruma u Podgorici.

Pročitajte još:

„Mi smo izlazili sa ponudom da podržimo manjinsku vladu zbog zabrinutosti za spoljno-politički kurs države. To tada nije bilo prihvaćeno i sada nakon 15 meseci vidi se da je to greška što vide i partije većine. Danas imamo nova očekivanja i oprezniji smo u legitimisanju nove vlade. U kontaktima sa tradicionalnim partnerima imamo makar dva rešenja, koja preferiramo i zna ih onaj ko treba da zna“, istakao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinara da li je sa nekim iz parlamentarne većine ili međunarodne zajednice razgovarao manjiskoj vladi, pišu Vijesti.

On je dodao da ih ne treba ubeđivati da je sve bolje od sadašnjeg stanja.

„Što se tiče špekulacija o mojoj poziciji – nikada niko od predstavnika međunarodne zajednice nije ni pomislio da mi to predloži. To su pristojni ljudi o tome nema govora“, rekao je Đukanović.

Rekao je da privode kraju unutrašnju reformu u DPS.

„Nikad nikome nisam dozvoljavao da se upliće u moje lične, profesionalne i političke planove. Ovo vidim kao produženi pokušaj da se nastavi sa kompromitacijom DPS. 15 meseci kasnije nema procesa koji treba da potvrde korumpiranost i kriminizovanost DPS i mislim da do toga neće doći, a ako dođe odnosićemo se prema tome principalno“, rekao je Đukanović.

Pojašnjavajući šta su dva rešenja, rekao je da je prvo rešenje izbori.

„Za mene je prvo rešenje izbori, a drugo rešenje je politička vlada. Ako pričamo o manjinskoj vladi to će biti na određeno vreme, šest ili devet meseci što je nedovoljno da se uradi šta se treba uraditi. Treba formirati političku vladu sa punim mandatom“, kazao je Đukanović.

BONUS VIDEO: Jasmina Dobrilović: Đukanović je trbuhozborac predsednikove misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar