Đukanović: Izvesno da će Vlada 4. februara postati prošlost

Svet 28. jan. 202213:06
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Od uspešnosti posla koji je potrebno obaviti u "našoj kući", zavisiće i brzina kojom će se DPS vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj smo bili do 30. avgusta 2020. godine, saopštio je predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

On je prisustvovao na juče održanoj sednici Odbora DPS Glavnog grada, a u saopštenju te partije se navodi da je konstatovano da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamiku ali da je od izuzetne važnosti da taj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

Đukanović je istakao i da je potrebno dovršiti proces reforme DPS-a kako bi se uspešno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta.

Pročitajte još:

Politika DPS-a, istakao je on, je pre svega politika kontinuiranih reformi, "te moramo pokazati kako smo razumeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo poverenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima".

Prema njegovom mišljenju, izvesno je da će Vlada 4. februara postati prošlost, prenose Vijesti.me.

"Naglasio je da možemo biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 meseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da smo uspeli da odbijemo napad velikosrpskog nacionalizma i sve vreme, i iz opozicije, na adekvatan način vodimo računa o državnim interesima", navodi se u saopštenju partije.

Saopšteno je i da je konstatovano zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine "što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici".

"U svom uvodnom izlaganju, predsednik Odbora Časlav Vešović upoznao je prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u Odboru DPS Glavnog grada te predstavio tekuće aktivnosti u delu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou. Predsednik Vešović takođe je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu. Sednici je prisustvovao i koordinator ispred Izvršnog odbora Rajko Kovačević", navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO Abazović: Ako se Đukanović povuče iz politike, to će biti dobro za Crnu Goru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar