Disciplinski postupak protiv nastavnice sa Cetinja

Svet 14. maj. 202107:41
Podeli:
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Uprava cetinjske OŠ "Lovćenski partizanski odred" pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović kako bi se ispitalo da li je navodno zloupotrebila đake u političke svrhe time što su učestvovali u polaganju venaca sa predstavnicima SUBNOR-a Crne Gore u Podgorici i učestvovali u programu obeležavanja Dana pobede nad fašizmom 9. maja.

Informaciju o tome da je iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta direktoru škole usmeno naloženo da pokrene disciplinski postupak objavio je lokalni RTV Cetinje.

Na čelu Ministarstva je Vesna Bratić, poznata po spornim izjavama da je „žena četnik“ i da je poznati hrvatski pisac Boris Dežilović „ustaško smeće“.

Pročitajte još:

Direktor škole Veljko Đukanović je kazao da je iz kabineta ministarke prosvete nauke kulture i sporta Vesne Bratić dobio usmenu sugestiju da treba da pokrene disciplinski postupak zbog navodne zloupotrebe.

„Sugestiju sam dobio putem telefona. Tražio sam i da mi dostave to i zvaničnim piutem, ali na taj način još ništa nije stiglo. S obzirom na to da u zakonu stoji da se disciplinski postupak može pokrenuti na osnovu pisane prijave ili saznanja, pokrenut je disciplinski postupak, i to na osnovu saznanja, a šta će disciplinska komisija odlučiti, ostaje da se vidi“, saopštio je Đukanović „Vijestima“.

Pojedine opozicione partije oštro su kritikovale pokretanje postupka protiv nastavnice navodeći da je na snazi nezapamćeni progon.

„Danas se iz nadležnog ministarstva, koje zapošljava novočetnike i one koji veličaju saradnike fašista, vodi istraga protiv nastavnika i mladih slobodoumnih ljudi koji slave antifašističko nasljeđe Crne Gore, iskazujući na taj način simbolično zahvalnost narodnim herojima koji su pali kako bi Crna Gora bila slobodna”, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar