Đikić: Capakova zadnjica na vakcinama, to je neprimereno

Svet 26. dec. 202022:43
Podeli:
Foto: N1

Poznati hrvatski naučnik i molekularni biolog Ivan Đikić govorio je o borbi protiv pandemije u susednoj Hrvatskoj i rekao da rešenje leži u zajedničkom radu svih. "U drugoj polovini 2021. godine možemo realno govoriti o povratku u normalniji tok života, a tek 2022. godine možemo očekivati potpuno normalan život“, ocenio je Đikić.

„Prvo u Hrvatskoj je malo testiranja. Drugo, ljudi ne nose maske. Hrvatska je danas broj jedan po rastu mortaliteta, drugi po mortalitetu u Evropi i četvrti po pritisku na bolnice. Do marta meseca vakcina neće imati efekta, već samo naš zajednički posao “, rekao je Đikić.

On je takođe i predvideo kada će se naši životi vratiti u normalu.

„U drugoj polovini 2021. godine možemo realno govoriti o povratku u normalniji tok života, a tek 2022. godine možemo očekivati potpuno normalan život“, rekao je.

Đikić je dobar deo gostovanja u dnevnom listu N1 posvetio kritikovanju postupka šefa HZJZ Krunoslava Capaka, koji je fotografisan kako sedi na paketu vakcina protiv koronavirusa.

„Ono što me zaista zabrinjava je ova reakcija gospodina Capaka. Toliko me je šokirala kad sam je danas video, ta vakcina koja je ispod njegove zadnjice. To je tako neprimereno.“ rekao je. U svakoj zemlji evropske zajednice ovakav politički gaf je neprimeren, smatra Đikić i veruje da je jedini izlaz ostavka ili smena Krunosslava Capaka, ako to on ne napravi.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar