DIK: Konačni rezultati izbora u Crnoj Gori do ponedeljka

Svet 08. sep. 202013:58 > 14:00
Podeli:
Fotografija je ilustrativnog karaktera - Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Državna izborna komisija (DIK) trebalo bi da najkasnije do ponedeljka da saopšti konačne rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta.

Portparol DIK-a Mersudin Dautović rekao je agenciji MINA da će se ponovljeni izbori na jednom biračkom mestu u Petnjici održati u četvrtak.

“Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedelja veče. Nadamo se da neće biti prigovora”, rekao je Dautović.

Pročitajte još:

On je naveo da se, u roku od 12 sati, kada isteknu rokovi za podnošenje prigovora, moraju proglasiti konačni rezultati.

“Dakle, ponedeljak ujutru najkasnije ili čak nedelja veče, ukoliko u 20 sati budemo imali informaciju da nije bilo podnešenih prigovora”, rekao je Dautović.

Predsednik Opštinske izborne komisije Adis Duraković istakao je da na biračkom mestu u Petnjici na kojem će se ponoviti glasanje ima 427 upisanih birača.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Prema nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija „Odlučno. DPS – Milo Đukanović“ osvojila je 30 mandata, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 27, koalicija „Mir je naša nacija“ deset, a platforma „Crno na bijelo“, četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, Socijaldemokratska partija dva, a po jednog predstavnika Albanska lista „Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu“ i koalicija „Jedonoglasno“.

Komentari

Vaš komentar