DF ponovo pozvao Krivokapića da predloži Zakon o popisu stanovništva

Svet 12. avg. 202109:32
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Demokratski front pozvao je predsednika vlade Zdravka Krivokapića da predloži Zakon o popisu stanovništva, i poručili da će poslanici tog političkog saveza doći u Skupštinu da taj akt glasaju.

PROČITAJTE JOŠ:

U odgovoru premijeru podsećaju da je DF još od izbora aktuelne vlade tražio da ona predloži Zakon o popisu, koji je odavno bio pripremljen i dostavljen joj još u martu.

„Dakle, namera da se pobegne od popisa nije povezana sa odsustvom DF sa plenarnih zasedanja Skupštine, već su u pitanju drugi razlozi. Uostalom, bolje da su Zdravko i Milojko predložili zakon, nego što su nedavno skakali po Japanu. Takođe, istina je da DF od decembra prošle godine traži održavanje popisa i zato je amandmanom na budžet obezbedio neophodna sredstva da se u potpunosti realizuje“, navodi se u saopštenju DF-a.

Ukazuju da Krivokapić nije rekao da je problem u zakonu, nego u rokovima i da se popis ne može zbog toga realizovati u ovoj godini.

„Ko mu je branio da zakon predloži Skupštini još u martu. Ako je samo problem u Zakonu, neka Zdravko Krivokapić predloži Zakon o popisu i DF će ga glasati“, saopštili su iz tog saveza.

Krivokapić i potpredsednik vlade Dritan Abazović izjavili su juče da popis stanovništva u Crnoj Gori najverovatnije neće biti održan do kraja godine, jer nema tehničkih uslova.

Iz DF-a su poručii da ako ne bude popisa, neće biti ni aktuelne vlade.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar