DF: Pokrenućemo opoziv Mila Đukanovića

Svet 19. maj. 202114:02
Podeli:
Milo Đukanović Foto:TANJUG / SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE

Demokratski front će tražiti izjašnjenje od Ustavnog suda i pokrenuti opoziv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog kršenja Ustava izjavama vezanim za svoje razgovore sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem i njegovim odnosom prema kandidatima za ambasadore, rekao je poslanik DF Slaven Radunović.

Pročitajte još:

Đukanović je danas tokom obraćanja na Cetinju saopštio da oni koji su bili protiv obnove nezavisnosti nemaju moralno pravo da traže saglasnost države Crne Gore da budu njeni predstavnici.

Radulović je rekao da je Đukanović ovom izjavom prekršio Ustav i osnovna ljudska prava određenih ljudi, prenose Vijesti.

„Misli se na ambasadore i ljude koji 21. maja nisu glasali za nezavisnost Crne Gore. Građani ove države koji su učestvovali na jednom izjašnjavanju, plebiscitu zbog toga kako su se izjasnili ne mogu da obavljaju javnu funkciju u zemlji u kojoj je Milo Đukanović predsednik i šef režima 30 godina“, rekao je Radunović.

On je citirao Ustav Crne Gore, odeljak Ljudska prava i slobode, član 17 u koje piše: „Prava i slobode ostvaruju se na onsovu ustava i potvrđenih međunarodnih sporazuma. Svi su pred zakonom jednaki bez obzira na bilo kakvu posebnost ili lično svojstvo“ i kazao da je ovo najeksplicitniji vid kršenja ljudskih prava od kada je uvedeno višestranačje.

„Ovo je vrhunac drskosti koji ne bi smeo da se završi na način da Milo Đukanović nastavi da obavlja ovu funkciju. Očekujem najozbiljnije reakcije svih institucija u Crnoj Gori, nevladinih organizacija kao i diplomatskog kora“.

Radunović je kazao da će probati da animiraju 25 poslanika, koliko je potrebno da bi se pokrenuo opoziv, jer je Đukanović ovom izjavom pokazao da on nije predsednik svih građana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar