DF o Krivokapiću: Pogazio je sve što je obećao

Svet 02. jun. 202109:58
Podeli:
Zdravko Krivokapić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Članice koalicije "Za budućnost Crne Gore" koju predvodi Demokratski front (DF), pozvale su partnere u parlamentarnoj većini da potpišu jasan i precizan koalicioni sporazum svih stranaka, jer je, kako su saopštili, premijer Zdravko Krivokapić pogazio sve što je obećao i koji se "u kontinuitetu kompromituje".

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednici stranaka koje čine koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ danas su sa sastanka poručili da su osnovni principi koalicije pogaženi odustajanjem Krivokapića od potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

„Time je premijer izneverio naše strpljenje i izgubio našu podršku, sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja. Koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’ ima dužnost koja je iznad političke i iznad svakog interesa“, piše u saopštenju.

Krivokapić je na izborima bio nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Pošto je Krivikapić pre nekoliko dana odbio da potpiše Temenlji ugovor kada je bio u Patrijaršiji SPC u Beogradu, predseednici crnogorskih stranaka su saopštili da ga više ne podržavaju. Nisu, medjutim, rekli da će pokrenuti skupštinski postupak glasanja o poverenju u premijera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar